nazoreos logo Πίσω στα Προσκηνηματα

8ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΑΘΗΝΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑ-ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΑ- ΚΥΛΛΗΝΗ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΡΑΦΗΝΑ-ΤΗΝΟΣ- ΑΝΔΡΟΣ- ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ

Κατεβάζω το Πρόγραμμα
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΘΗΝΑ 10/08/2024 CY 310 10:20-12:05
 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: ΑΘΗΝΑ-ΛΑΡΝΑΚΑ 17/08/2024 CY 311 13:00-14:35
agia theodora
agia theodora
1η ΜΕΡΑ 10/08/2024: ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΘΗΝΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑ-ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΑ

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Τακτοποίηση των αποσκευών και αναχώρηση για το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Άφιξη. Παραλαβή των αποσκευών και αναχώρηση με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για Πάτρα. Καθοδόν προσκύνημα στην Παναγία Γοργοεπήκοο στη Μάνδρα Αττικής, με τη θαυματουργή εικόνα. Συνεχίζουμε για επίσκεψη και προσκύνημα στον Ιερό Ναό Παναγίας Γιάτρισσας, με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, στο Λουτράκι. Στάση στον Ισθμό της Κορίνθου για γεύμα (προαιρετικό) ή καφέ και να θαυμάσουμε το τεχνητό κανάλι, που συνδέει το Σαρωνικό με το Ιόνιο Πέλαγος. Ακολούθως αναχώρηση για Πάτρα. Άφιξη. Προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα. Θεωρείται ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στην Ελλάδα και από τους μεγαλύτερους στα Βαλκάνια. Λείψανα του Αποστόλου Ανδρέα βρίσκονται στον ναό όπως και μέρος του σταυρού στον οποίο μαρτύρησε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ 11/08/2024: ΠΑΤΡΑ-ΚΥΛΛΗΝΗ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΚΥΛΛΗΝΗ-ΠΑΤΡΑ

Πρόγευμα. Αναχώρηση για Κυλλήνη όπου θα πάρουμε το καράβι για Κεφαλονιά, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί από τα Επτάνησα. Στην Κεφαλονιά θα έχουμε προσκύνημα στην Παναγία Φιδούσα, στο Μαρκόπουλο, ένα από τους πιο διάσημους ναούς του νησιού. Εδώ εμφανίζονται, από τις 6-16 Αυγούστου φιδάκια μικρού μεγέθους, που φέρουν στο κεφάλι 4 μαύρες κουκκίδες σε σχήμα σταυρού. Συνεχίζουμε με προσκύνημα στην Παναγία των Κρίνων. Σύμφωνα με την παράδοση αιώνων, την Κυριακή των Αγίων Πάντων τοποθετούνται κρίνα από τον ιερέα, μπροστά από την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Όταν έλθει η πρώτη Αυγούστου και ξεκινήσουν οι Παρακλήσεις στην Παναγία και μέχρι τις δεκαπέντε Αυγούστου, ημέρα κοιμήσεως της Θεοτόκου, ανθίζουν ξανά οι ξεραμένοι κρίνοι και μπουμπουκιάζουν. Επόμενο προσκύνημά μας η Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου προστάτη της Κεφαλονιάς. Στο μοναστήρι φυλάσσεται σε μια ασημένια λάρνακα άφθαρτο το λείψανο του Αγίου. Στη συνέχεια προσκύνημα στη γυναικεία Μονή του Αγίου Ανδρέα Μηλαπιδιάς. Εδώ φυλάσσεται το δεξί πέλμα του Πρωτόκλητου Αποστόλου. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα (προαιρετικό). Επιστροφή στο λιμάνι όπου θα πάρουμε το καράβι για Κυλλήνη και από εκεί με λεωφορείο για Πάτρα. Άφιξη. Διανυκτέρευση.

 
3η ΜΕΡΑ 12/08/2024: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα. Αναχώρηση για τα Καλάβρυτα. Με την άφιξή μας στα Καλάβρυτα θα επισκεφθούμε την ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας (εκεί υψώθηκε το λάβαρο της επανάστασης του 1821), τον τόπο της θυσίας των Καλαβρυτινών (κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου περίπου 1500 άνδρες εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής). Χρόνος για γεύμα (προαιρετικό). Στη συνέχεια, αν επιθυμείτε, και όσοι μπορείτε (έχει περπάτημα) επίσκεψη στο Μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου. Θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Μεγαλοσπηλιώτισσας, μια από τις τρεις εικόνες που αγιογράφησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς με πίσσα και κερί. Ακολούθως αναχώρηση για Αθήνα. Καθοδόν στάση στον Ισθμό της Κορίνθου. Άφιξη στην Αθήνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 
4η ΜΕΡΑ 13/08/2024: ΑΘΗΝΑ-ΡΑΦΗΝΑ-ΑΝΔΡΟΣ-ΤΗΝΟΣ

για επίσκεψη στο Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε τα λείψανα της αγίας και τη θαυματουργή της εικόνα. Συνεχίζουμε με επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου, που στεγάζει πολλά, ανεκτίμητης θρησκευτικής αξίας, κειμήλια και ιερά λείψανα. Στην μονή φυλάσσεται από τον 16ο αιώνα, η ιερή εικόνα της Παναγία της Μυροβλύτισσας. Επιστροφή στο λιμάνι του Γαυρίου. Ελεύθερος χρόνος. Γεύμα (προαιρετικό). Ακολούθως αναχώρηση για την Τήνο. Άφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 
5η ΜΕΡΑ 14/08/2024: ΤΗΝΟΣ

Εκκλησιασμός στην Παναγία της Τήνου και προσκύνημα της θαυματουργής εικόνας της Μεγαλόχαρης. Πρόγευμα. Στη συνέχεια αναχώρηση για επίσκεψη και προσκύνημα στη Μονή Κεχροβουνίου, όπου βρίσκεται η κάρα της Οσίας Πελαγίας (Τηνίας). Επιστροφή στην Τήνο. Ελεύθερος χρόνος για περιδιάβαση στα στενά και γραφικά δρομάκια της Χώρας για ψώνια, αγορά αναμνηστικών ή για γεύμα (προαιρετικό). Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Το βράδυ μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας στον παραλιακό δρόμο με τα παραδοσιακά ταβερνάκια και καφετερίες για να γευτείτε τους περίφημους λοκμάδες της Τήνου. Διανυκτέρευση.

 
6η ΜΕΡΑ 15/08/2024: ΤΗΝΟΣ

Εκκλησιασμός και παρακολούθηση της αρχιερατικής θείας λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα ναό της Μεγαλόχαρης. Λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας και πέρασμα των πιστών κάτω από αυτή. Είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό προσκύνημα του Ελληνισμού. Στο νησί, που είναι απόλυτα ταυτισμένο με την Παναγιά του, συγκεντρώνονται κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί, όχι μόνο από την Ελλάδα, για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, στην Εκκλησία της Μεγαλόχαρης και ν’ αποθέσουν τα τάματά τους. Παράλληλα με τις εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου, στο νησί γιορτάζεται και η επέτειος της βύθισης του αντιτορπιλικού Έλλη από τους Ιταλούς, που έγινε λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος με τους Ιταλούς, τον δεκαπενταύγουστο του 1940. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 
7η ΜΕΡΑ 16/08/2024: ΤΗΝΟΣ-ΜΥΚΟΝΟΣ-ΤΗΝΟΣ

Πρόγευμα. Αναχώρηση με καράβι για τη Μύκονο (προαιρετικό), το γνωστό κοσμοπολίτικο νησί, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε στο γραφικό λιμάνι, στα δαιδαλώδη σοκάκια και στη φημισμένη αγορά της Χώρας. Τα πανέμορφα λευκά κτίρια, οι κήποι με τα πολύχρωμα λουλούδια προσφέρουν θαυμάσιες εικόνες. Σχεδόν κάθε σοκάκι οδηγεί στην θάλασσα όπου θα βρείτε διάφορα παραθαλάσσια καφέ με ιδιαίτερο στυλ. Εκεί θα βρείτε και την πολύ γνωστή μικρή Βενετία. Κτισμένοι από τους Βενετούς το 16ο αιώνα για να αλέθουν σιτάρι, οι ανεμόμυλοι της Μυκόνου αποτελούν το σήμα κατατεθέν του νησιού. Επιστροφή στη Τήνο. Ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας στον παραλιακό δρόμο με τα παραδοσιακά ταβερνάκια και καφετερίες για να γευτείτε τους περίφημους λοκμάδες της Τήνου. Διανυκτέρευση

 
8η ΜΕΡΑ 17/08/2024: ΤΗΝΟΣ-ΡΑΦΗΝΑ-ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ-ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα. Μεταφορά στο λιμάνι, όπου θα πάρουμε το φέριμποτ για Ραφήνα. Άφιξη. Αναχώρηση για επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Εδώ υπάρχει το άφθαρτο λείψανο του αγίου, ο τάφος και το δένδρο, όπου μαρτύρησε. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε πολυκατάστημα στην Αθήνα για ψώνια, καφέ ή γεύμα (προαιρετικό). Μεταφορά στο Αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 
Τιμή :
Σε δίκλινο δωμάτιο € 895
 
Σε μονόκλινο δωμάτιο € 1185
 
Παιδί (2-11 ετών που μοιράζεται το δωμάτιο με δυο μεγάλους) € 825
 
 
prices04
Όροι και προϋποθέσεις (με την κράτηση αποδέχεστε τα πιο κάτω):
->Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση ποσού €50 για λειτουργικά έξοδα. -> Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση του 30% της αξίας του ταξιδιού. -> Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση του 50% της αξίας του ταξιδιού. -> Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού. -> Σε περίπτωση που ήδη εκδόθηκε το εισιτήριό σας και δεν αποδέχεται η αερογραμμή αλλαγή ονόματος ή επιστροφή χρημάτων τότε παρακράτηση του κόστους του εισιτηρίου. -> Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show) παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδίου.
 
-> ΤO NAZOREOS TRAVEL and TOURS ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ACTA ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΕΡΙ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.