nazoreos logo Πίσω στα Προσκηνηματα

5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Βελιγράδι-Φρούριο Καλεμεγκτάν-Πανοραμική ξενάγηση-Μίνι Κρουαζιέρα-Φρούσκα Γκόρα-Σρέμσκι Κάρλοβτσι-Οινοποιείο και Μουσείο Μελισσοκομίας-ΝόβιΣαντ-Μοναστήρι-Ρακόβιτσα-(Βουνό Άβαλα προαιρετικό

Κατεβάζω το Πρόγραμμα
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: ΛΑΡΝΑΚΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 07/07/2024 JU 481 14:35-16:15
 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΛΑΡΝΑΚΑ 11/07/2024 JU480 10:30-13:55
belgrade1
belgrade3
1η Μέρα: Λάρνακα – Βελιγράδι – Φρούριο Καλεμεγκτάν

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για Βελιγράδι. ΄Άφιξη, υποδοχή από τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση δωματίων και ακολουθεί ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο . Θα περάσουμε την εμπορική οδό Κνέζ Μιχαήλοβα, αφού δούμε τη κεντρική πλατεία Δημοκρατίας και το σιντριβάνι, θα προχωρήσουμε να θαυμάσουμε αρκετά παλαιά κτήρια, ορισμένες πανεπιστημιακές σχολές και θα καταλήξουμε στην Μητρόπολη του Βελιγραδίου. Ακολούθως θα συνεχίσουμε προς το φρούριο , πάρκο Καλεμεγκτάν, όπου θα επιβιβαστούμε σε μικρό τρενάκι για να δούμε την Ακρόπολη του Βελιγραδίου, σημείο που υπήρξε οχυρό, σύνορο Ανατολής με Δύση, έχοντας τεράστια σημασία η ύπαρξη του στους αιώνες. Θα περάσουμε την κύρια πύλη για να δούμε από ψηλά την φανταστική θέα των ποταμών Σάβα και Δουναβη, το πολεμικό νησί αλλά και το νέο Βελιγράδι. Θα δούμε από μακριά τον πύργο Νεπόισα όπου μαρτύρησε από τους Τούρκους ο Ρήγας Φεραίος και το άγαλμα του νικητή.

2η Μέρα: Βελιγράδι – Πανοραμική ξενάγηση – Μίνι Κρουαζιέρα

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για να δούμε πανοραμικά τις κρυμμένες ομορφιές του Βελιγραδίου. Θα ξεκινήσουμε με μια μίνι κρουαζιέρα στους ποταμούς Σάβα και Δούναβη όπου θα απολαύσουμε τη θέα του Νέου και παλιού Βελιγραδίου από μια διαφορετική ματιά. Θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο όπου θα δούμε τη νέα γέφυρα ΆνταΤσιγκάνλια. Έχει μήκος 376 μέτρων και χαρακτηριστικό της είναι ο μοναδικός πυλώνας ύψους 200 μέτρων – ο μεγαλύτερος σε μέγεθος στον κόσμο - από τον οποίο κρέμεται η γέφυρα με τα καλώδια. Με τρενάκι θα δούμε το απέραντο πάρκο ΆνταΤσιγκάνλια, περιοχή όπου οι Σέρβοι απολαμβάνουν τους καλοκαιρινούς μήνες, τον ήλιο αλλά και το μπάνιο τους στο ποταμό Σάβα. Θα περάσουμε από το πάρκο Τόπσιντερ, την αριστοκρατική περιοχή Ντέτινιε, το μουσείο Τίτο και το μαυσωλείο του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας. Συνεχίζουμε για την εκκλησία του Αγίου Σάββα, στο κέντρο της πόλης, μια εκκλησία που ξεκίνησε πριν τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και ακόμη είναι ημιτελής. Συνεχίζοντας τη περιήγηση μας θα περάσουμε από τα κατεστραμμένα κτήρια αποτέλεσμα των βομβαρδισμών της πόλης κατά τον πόλεμο του 1999, τα κτήρια της Βουλής, της κυβέρνησης και το Δημαρχείο. Το βράδυ δοκιμάστε την τύχη σας στο καζίνο της πόλης ή απολαύστε το ποτό σας σε ένα από τα μπαράκια στον ποταμό Δούναβη.

 
3 η Μέρα: Βελιγράδι – Φρούσκα Γκόρα - Σρέμσκι Κάρλοβτσι – Οινοποιείο και Μουσείο Μελισσοκομίας – ΝόβιΣαντ

Πρωινό. Σήμερα θα κατευθυνθούμε βόρεια της Σερβίας διαμέσου της πεδιάδας της Πανονίας και της περιοχής Βοιβοντίνας. Θα επισκεφθούμε ένα από τα πολλά μοναστήρια της περιοχής Φρούσκα Γκόρα. Συνεχίζουμε για την όμορφη κωμόπολη Σρέμσκι Κάρλοβτσι, όπου το κέντρο του περιστοιχίζεται από κτήρια με πλούσια αρχιτεκτονική. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Παλιό Πατριαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το πρώτο Σέρβικο Γυμνάσιο και την Θεολογική σχολή. Ακολουθεί επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε διαφορετικά είδη κρασιών και μελιών. Επόμενος σταθμός μας είναι στο φρούριο Πετραβαραντίν που βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη. Ακολουθεί επίσκεψη στην όμορφη πόλη Νόβι Σαντ όπου θα έχουμε περιήγηση στο κέντρο της πόλης με τα όμορφα κτήρια, την καθολική εκκλησία της Παναγίας και το Δημαρχείο. Επιστροφή στο Βελιγράδι το απόγευμα.

 
4η Μέρα: Βελιγράδι – Μοναστήρι Ρακόβιτσα – Βουνό Άβαλα(προαιρετικό)

Μέρα ελεύθερη για να την αξιοποιήσετε όπως εσείς θέλετε. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τη περιοχή Ρακόβιτσα όπου θα δούμε το ομώνυμο μοναστήρι που βρίσκεται ο τάφος του πατριάρχη των Σέρβων Παύλου. Θα περάσουμε από το βουνό Άβαλα για να δούμε το μνημείο του Αγνώστου Ήρωα και θα θαυμάσουμε το Βελιγράδι από τον ομώνυμο Πύργο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 
5η Μέρα: Βελιγράδι – Λάρνακα

Πρόγευμα. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής με τις πιο όμορφες αναμνήσεις.

 
Τιμή :
Σε Δίκλινο € 810
 
Σε Μονόκλινο € 950
 
Παιδί 2-11 χρονών που μοιράζεται το δωμάτιο με 2 μεγάλους € 660
 
 
Η τιμή περιλαμβάνει :
->Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Βελιγράδι – Λάρνακα με Air Serbia -> Φόροι αεροδρομίων -> Τέσσερεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Βελιγράδι με πρόγευμα -> Μεταφορές, εκδρομές και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα -> Μίνι κρουαζιέρα στο ποταμό Σάβα και Δούναβη -> Είσοδος στην εκκλησία του Αγίου Σάββα, στο οινοποιείο και μουσείο μελισσοκομίας Ζιβάνοβιτς και γευσιγνωσία ->Εισιτήριο για το τρενάκι στο φρούριο Καλεμεκτάν και για το πάρκο Άντα Τσιγκάνλια -> Έμπειρος ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός / αρχηγός -> Μία αποσκευή 20 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών -> Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας ->Ασφάλεια ταξιδίου: περιλαμβάνει ακύρωση ταξιδίου και COVID 19 - υπάρχουν όροι (άτομα κάτω των 69 ετών). Για άτομα άνω των 70 ετών καλύπτει μόνο ατύχημα.
 
 
Η τιμή δεν περιλαμβάνει :
->Φαγητό και ποτό στην πτήση -> Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
 
Γενικοί όροι:
->Η δήλωσή σας πρέπει να συνοδεύεται από το διαβατήριό σας ή Ευρωπαϊκή ταυτότητα (τα παιδιά χρειάζονται τα δικά τους), που να λήγει 6 μήνες μετά την αναχώρησή μας, και προκαταβολή €300. -> Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά δήλωσης συμμετοχής, που δεν πρέπει να είναι αργότερα από τις 20/05/2024. -> Σε περίπτωση αύξησης των φόρων ή του επίναυλου καυσίμων μετά τις 10/04/2024 τα επιβαρύνεται ο ταξιδιώτης. -> Αλλαγή στη σειρά των επισκέψεων μπορεί να γίνει χωρίς παράλειψη προσκυνημάτων.
 
Όροι και προϋποθέσεις (με την κράτηση αποδέχεστε τα πιο κάτω):
->Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση ποσού €50 για λειτουργικά έξοδα. -> Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση του 30% της αξίας του ταξιδιού. -> Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση του 50% της αξίας του ταξιδιού. -> Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού. -> Σε περίπτωση που ήδη εκδόθηκε το εισιτήριό σας και δεν αποδέχεται η αερογραμμή αλλαγή ονόματος ή επιστροφή χρημάτων τότε παρακράτηση του κόστους του εισιτηρίου. -> Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show) παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδίου.
 
-> ΤO NAZOREOS TRAVEL and TOURS ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ACTA ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΕΡΙ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.