nazoreos logo Πίσω στα Προσκηνηματα

7ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ- ΜΟΝΗ ΔΟΒΡΑ-ΕΔΕΣΣΑ-ΚΟΥΦΑΛΙΑ (ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ)-ΣΟΥΡΩΤΗ (ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ)-ΚΑΒΑΛΑ-ΘΑΣΟΣ-ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ-ΝΕΑ ΚΑΡΒΑΛΗ-ΣΕΡΡΕΣ- ΔΡΑΜΑ (ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΣΛΙΔΗΣ)-ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ- ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ (ΓΥΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ)

Κατεβάζω το Πρόγραμμα
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: ΛΑΡΝΑΚΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 13/07/2024 & 20/07/2024 A3 547 12:55-14:55
 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΛΑΡΝΑΚΑ 19/07/2024 & 26/07/2024 A3 544 19:00-21:00
agia theodora
agia theodora
1η ΜΕΡΑ: ΛΑΡΝΑΚΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Τακτοποίηση των αποσκευών και αναχώρηση για το Αεροδρόμιο Μακεδονία. Άφιξη. Παραλαβή των αποσκευών και αναχώρηση με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για Θεσσαλονίκη. Άφιξη. Προσκύνημα στον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου (πολιούχος άγιος της πόλης). Στη συνέχεια περιήγηση της πόλης όπου θα δούμε το Λευκό Πύργο, τη Ροτόντα, την Αψίδα του Γαλέριου (Καμάρα), τα Κάστρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ-ΜΟΝΗ ΔΟΒΡΑ-ΕΔΕΣΣΑ-ΚΟΥΦΑΛΙΑ (ΜΟΝΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ)-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα. Αναχώρηση για επίσκεψη στο χωριό Καστανιά στο Βέρμιο, όπου ορθώνεται μεγαλόπρεπα ο Ιερός Ναός της Παναγίας Σουμελά. Η όμορφη αυτή εκκλησία κτίστηκε το 1951 από τους πρόσφυγες του Πόντου, ως μια προσπάθεια αναβίωσης της ιστορικής ομώνυμης Μονής, στο όρος Μελά, κοντά στην Τραπεζούντα του Πόντου. Εδώ βρίσκεται η θαυματουργός εικόνα της, σταυρός και ευαγγέλιο, που έφεραν από τον Πόντο οι πρόσφυγες. Στη συνέχεια αναχώρηση για Βέροια για επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Δοβρά, με τη θαυματουργή εικόνα που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Εδώ φυλάσσεται τεμάχιο από τα τίμια λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού. Ακολούθως αναχώρηση για Έδεσσα για να θαυμάσουμε τους περίφημους καταρράκτες. Στάση για καφέ. Τέλος αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Καθοδόν επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Γρηγορίου Παλαμά στα Κουφάλια. Άφιξη. Ελεύθερος χρόνος.

 
3η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ-ΓΥΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ-ΚΑΒΑΛΑ

Πρόγευμα. Αναχώρηση για Ουρανούπολη, όπου θα πάρουμε το καραβάκι για μια μίνι κρουαζιέρα γύρω από το Άγιο Όρος, ώστε να θαυμάσουμε μερικά από τα μοναστήρια (Δοχειαρίου, Παντελεήμονος, Σίμωνος Πέτρας, Γρηγορίου, Διονυσίου κ.λπ. - ξενάγηση μέσα στο καράβι – πατέρες από το Άγιο Όρος θα φέρουν λείψανα για προσκύνημα.). Χρόνος για γεύμα στην Ουρανούπολη (προαιρετικό). Στη συνέχεια αναχώρηση για Καβάλα. Άφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση

 
4η ΜΕΡΑ: ΚΑΒΑΛΑ-ΘΑΣΟΣ-ΝΕΑ ΚΑΡΒΑΛΗ-ΚΑΒΑΛΑ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την Κεραμωτή όπου θα πάρουμε το καράβι για τη Θάσο, το καταπράσινο διαμάντι του Βόρειου Αιγαίου. Φθάνοντας, αρχίζουμε το γύρο του νησιού. Θα δούμε τα όμορφα παραδοσιακά χωριά, τα πεύκα που ακουμπάνε τη θάλασσα και θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Μετά θα έχουμε χρόνο για βόλτα ή γεύμα σε μια από τις παραλιακές ψαροταβέρνες. Αναχώρηση για το λιμάνι όπου θα πάρουμε το καράβι για Κεραμωτή. Αναχώρηση για Καβάλα, αφού πρώτα επισκεφθούμε τη Νέα Καρβάλη, όπου θα έχουμε προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Εδώ φυλάσσεται το ιερό σκήνωμα του Αγίου. Ελεύθερος χρόνος για να αγοράσετε τους φημισμένους κουραμπιέδες Καρβάλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 
5η ΜΕΡΑ: ΚΑΒΑΛΑ- ΜΟΝΗ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ (ΤΑΦΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΣΛΙΔΗ)-ΔΡΑΜΑ- ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑ-ΚΑΒΑΛΑ

Πρόγευμα. Αναχώρηση για επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος (τάφος Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη), που βρίσκεται στο συνοικισμό Ταξιαρχών (Σίψα) Δράμας. Εδώ οι μοναχές ασχολούνται με την αγιογραφία και ακολουθούν τη βυζαντινή παράδοση. Αμέσως μετά αναχωρούμε για τη Δράμα. Στάση για καφέ και για να απολαύσουμε το όμορφο περιβάλλον στις πηγές-λίμνες στο Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας. Ακολούθως επίσκεψη στο Σπήλαιο Αλιστράτης, ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης για να θαυμάσουμε τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες (είσοδος προαιρετική). Συνεχίζουμε με επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας, στις Σέρρες με τη θαυματουργό αχειροποίητο εικόνα και το θαυμαστό της τέμπλο. Επιστροφή στην Καβάλα. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 
6η ΜΕΡΑ: ΚΑΒΑΛΑ-ΣΟΥΡΩΤΗ (ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ)-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα. Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Καθοδόν θα περάσουμε από τη Σουρωτή, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου και τα λείψανα του Αγίου Αρσενίου. Άφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 
7η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ--ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα. Ελεύθερη μέρα για ψώνια ή βόλτα στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Αναχώρηση για το Αεροδρόμιο Μακεδονία για την πτήση της επιστροφής.

 
 
Τιμή :
Σε δίκλινο € 815
 
Σε μονόκλινο € 1025
 
Παιδί (2-11 χρόνων με 2 μεγάλους) € 735
 
 
 
nazoreos logo
 
 
Όροι και προϋποθέσεις (με την κράτηση αποδέχεστε τα πιο κάτω):
->Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση ποσού €50 για λειτουργικά έξοδα. -> Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση του 30% της αξίας του ταξιδιού. -> Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση του 50% της αξίας του ταξιδιού. -> Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού. -> Σε περίπτωση που ήδη εκδόθηκε το εισιτήριό σας και δεν αποδέχεται η αερογραμμή αλλαγή ονόματος ή επιστροφή χρημάτων τότε παρακράτηση του κόστους του εισιτηρίου. -> Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show) παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδίου.
 
-> ΤO NAZOREOS TRAVEL and TOURS ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ACTA ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΕΡΙ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.