nazoreos logo Πίσω στα Προσκηνηματα

7ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΣΜΥΡΝΗ

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΠΑΛΟΥΚΛΙΩΤΙΣΑ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΛΑΧΕΡΝΑ, ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ,ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ, ΠΡΟΥΣΑ, ΣΜΥΡΝΗ

Κατεβάζω το Πρόγραμμα
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 27/08/2024 CY 428  17:30 – 19:30
 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: ΣΜΥΡΝΗ-ΑΘΗΝΑ 02/09/2024 Α3 997 18:15 – 19:15
 
                     ΑΘΗΝΑ-ΛΑΡΝΑΚΑ 02/09/2024 Α3 914 21:20 – 23:00
agia sofia
smyrni
1 η Μέρα: Λάρνακα - Αλεξανδρούπολη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου θα πάρουμε τη πτήση για την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Άφιξη παραλαβή από την αρχηγό μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση δωματίων. Με θέση κομβική, η Αλεξανδρούπολη ενώνει Ευρώπη και Ασία, Δύση και Ανατολή. Η όμορφη παραθαλάσσια πόλη, με τον φάρο να ορθώνεται επιβλητικός στο λιμάνι, αποτελεί προνομιακό κέντρο μιας πραγματικά χαρισματικής περιοχής. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη.

2η μέρα: Αλεξανδρούπολη - Κωνσταντινούπολη – Παναγία Μπαλουκλιώτισα – Παναγία Βλαχέρνα - Πέραν

Πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί για τον συνοριακό σταθμό του Έβρου για την Βασιλεύουσα. Άφιξη. Πρώτος σταθμός η Ζωοδόχος Πηγή στο Μπαλουκλί με το αγίασμα της Παναγίας της Μπαλουκλιώτισας. Θα συνεχίσουμε για την Παναγία των Βλαχερνών όπου οι πιστοί έψαλλαν για πρώτη φορά τον Ακάθιστο Ύμνο. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Στην συνέχεια θα κάνουμε μία βόλτα στην Μεγάλη Οδό του Πέραν, που είναι μια από τις πιο ξακουστές οδούς της πόλης με μήκος 3 χλμ περίπου, γεμάτος εμπορικά καταστήματα.

 
3η ημέρα: Αγία Σοφιά - Ιστορικό κέντρο – Σκεπαστή Αγορά

Πρωινό και αναχώρηση για το κέντρο της Πόλης. Πρώτος σταθμός μας η μεγαλόπρεπη Αγιά Σοφιά. Θα ξεναγηθούμε στον προαύλιο αλλά και στον εσωτερικό χώρο του ναού και θα υποκλιθούμε στο γιγάντιο αυτό δημιούργημα του Ισίδωρου και Αρτέμιου. Θα δούμε επίσης το περίφημο Μπλε τζαμί το ωραιότερο και μεγαλύτερο τζαμί στην Πόλη, τον Αιγυπτιακό οβελίσκο και φυσικά τον χώρο που βρισκόταν ο Βυζαντινός Ιππόδρομος. Στην συνέχεια θα περπατήσουμε μέχρι την φημισμένη Μεγάλη Σκεπαστή Αγορά με τα φανταχτερά μικρομάγαζα. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 
4η μέρα: Ορθόδοξο Πατριαρχείο -Μεγάλη του Γένους Σχολή - Αιγυπτιακή αγορά - Κρουαζιέρα Βοσπόρου

Πρόγευμα και αναχώρηση για το ορθόδοξο Πατριαρχείο, όπου θα προσκυνήσουμε στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου. Επόμενος μας σταθμός το Φανάρι για να βρεθούμε στη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Συνεχίζουμε για την Αιγυπτιακή Αγορά -αγορά μπαχαρικών όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια. Έπειτα θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στις όχθες του Βοσπόρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε μία βόλτα στο κομψό Nisantasi που φημίζεται για τις φανταχτερές του βιτρίνες, τα εκλεκτά εστιατόρια και τα κομψά καφέ.

 
5η μέρα: Κωνσταντινούπολη – Προύσα – Σμύρνη

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Σμύρνη με ενδιάμεσο σταθμό στη Προύσα. Θα δούμε τα λουτρά του Ιουστινιανού, τον τάφο του Καραγκιόζη, το παρατηρητήριο του Μέγα Αλέξανδρου όπου βρίσκονται οι τάφοι των ιδρυτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και το Ουλού Τζαμί. Στην συνέχεια ελεύθερος χρόνος στην αγορά των μεταξωτών της Προύσας. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας στη Σμύρνη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση δωματίων. Δείπνο.

 
6 η Μέρα: Σμύρνη – Έφεσος – Κιρκιντζέ - Κουσάντασι - Σμύρνη

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την Αρχαία Έφεσο. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της ανατολής, με την βιβλιοθήκη του Κέλσου, την λεωφόρο των Κουρητών, το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας και ένα σωρό ακόμα ενδιαφέροντα πράγματα που θα μας εξηγήσει η αρχηγός μας. Επίσης θα επισκεφτούμε και θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που βρίσκεται δίπλα από την Έφεσο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το ωραιότερο χωριό της περιοχής τον Κιρκιτζέ. Εδώ γεννήθηκε η Διδώ Σωτηρίου η οποία στο βιβλίο της Ματωμένα Χώματα έτσι περιγράφει το χωριό της: “Αν υπάρχει αυτό που λέμε παράδεισος το χωριό μας ο Κιρκιντζές, ήταν ένα δείγμα του.” Συνεχίζουμε για το Κουσάντασι, στην πρωτεύουσα των αγορών. Το βραδάκι επιστρέφοντας στην Σμύρνη θα περάσουμε να δούμε την Αγία Φωτεινή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 
7 η Μέρα: Σμύρνη - Αθήνα - Λάρνακα

Πρόγευμα και επίσκεψη στην παλιά ελληνική εκκλησία του Αγίου Βουκόλου και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σμύρνης. Επόμενος μας σταθμό τα Βουρλά πατρίδα του Σεφέρη. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Σμύρνης για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής για τη Λάρνακα με ενδιάμεσο σταθμό στην Αθήνα γεμάτοι από πανέμορφες εικόνες.

 
Τιμή :
Σε Δίκλινο € 975
 
Σε Μονόκλινο € 1265
 
Σε Τρίκλινο €945
 
 
Η τιμή περιλαμβάνει :
->Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Αλεξανδρούπολη με πτήσεις της Cyprus Airways και Σμύρνη – Αθήνα – Λάρνακα με πτήσεις της Aegean -> Φόροι αεροδρομίων -> Μια αποσκευή 20κg και μια χειραποσκευή 8 kg -> Μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στην Αλεξανδρούπολη -> Τρείς διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στη Κωνσταντινούπολη -> Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στη Σμύρνη -> Δύο δείπνα στο ξενοδοχείο της Σμύρνης -> Έμπειρος τοπικός Αρχηγός / Συνοδός καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος -> Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν -> Ιδιωτική κρουαζιέρα στο Βόσπορο -> Φόροι ξενοδοχείων -> Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας
 
 
Η τιμή δεν περιλαμβάνει :
->Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα -> Δικαιώματα εισόδων προαιρετικά - >Νυχτερινή διασκέδαση με φαγητό, χορό και χανουμάκια 35 € το άτομο -> Βίζα για τη Τουρκία η οποία γίνετε ηλεκτρονικά -> Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
 
Σημειώσεις (Πληροφορίες για την έκδοση Βίζας):
->Η έκδοση βίζας γίνεται υποχρεωτικά από τον κάθε ταξιδιώτη μέσω διαδικτύου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.evisa.gov.tr/en/ Κόστος γύρω στα 40 ευρώ.
 
 
Γενικοί όροι:
->Η δήλωσή σας πρέπει να συνοδεύεται από το διαβατήριό σας (τα παιδιά χρειάζονται τα δικά τους), που να λήγει 6 μήνες μετά την αναχώρησή μας, και προκαταβολή €300. -> Σε περίπτωση αύξησης των φόρων ή του επίναυλου καυσίμων μετά τις 29/01/2024 τα επιβαρύνεται ο ταξιδιώτης. -> Αλλαγή στη σειρά των επισκέψεων μπορεί να γίνει χωρίς παράλειψη προσκυνημάτων.
 
Όροι και προϋποθέσεις (με την κράτηση αποδέχεστε τα πιο κάτω):
->Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση ποσού €50 για λειτουργικά έξοδα. -> Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση του 30% της αξίας του ταξιδιού. -> Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση του 50% της αξίας του ταξιδιού. -> Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού. -> Σε περίπτωση που ήδη εκδόθηκε το εισιτήριό σας και δεν αποδέχεται η αερογραμμή αλλαγή ονόματος ή επιστροφή χρημάτων τότε παρακράτηση του κόστους του εισιτηρίου. -> Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show) παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδίου.
 
-> ΤO NAZOREOS TRAVEL and TOURS ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ACTA ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΕΡΙ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.