nazoreos logo Πίσω στα Προσκηνηματα

7ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΜΕΣΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΒΑΛΑ-ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ-ΚΗΠΟΙ-ΥΨΑΛΑ-ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΒΟΣΠΟΡΟΣ-ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ-ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΙΑ-ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ-ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ-ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ-ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ-ΒΛΑΧΕΡΝΑ-ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ-ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑ-ΣΟΥΡΩΤΗ (ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ)

Κατεβάζω το Πρόγραμμα
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: ΛΑΡΝΑΚΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 21/08/2024 Α3 547 12:55-14:55
 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΛΑΡΝΑΚΑ 27/08/2024 Α3 546 10:20-12:10
THESSALONIKI
PATRIARXEIO
1η ΜΕΡΑ : ΛΑΡΝΑΚΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΒΑΛΑ

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Τακτοποίηση των αποσκευών και αναχώρηση για το Αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Άφιξη. Παραλαβή των αποσκευών και αναχώρηση με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για την Καβάλα. Άφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ : ΚΑΒΑΛΑ-ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ-ΚΗΠΟΙ-ΥΨΑΛΑ-ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρόγευμα. Αναχώρηση για επίσκεψη στο Πόρτο Λάγος (Μετόχι Μονής Βατοπαιδίου), όπου βρίσκεται στη γνωστή λίμνη της Βιστωνίδας και θα έχουμε προσκύνημα στη Μονή της Παντάνασσας και του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια αναχώρηση για τον συνοριακό σταθμό των Κήπων (Έβρος ποταμός) όπου μετά τον απαραίτητο έλεγχο, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας στην Ανατολική Θράκη και στη Ραιδεστό, σημερινό Tekirdag, όπου θα κάνουμε στάση για γεύμα (προαιρετικό) ή καφέ. Συνεχίζουμε για την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 
3η ΜΕΡΑ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ-ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ-ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ-ΒΟΣΠΟΡΟΣ  

Πρόγευμα. Αναχώρηση για επίσκεψη-ξενάγηση στο θαύμα των αιώνων και ένα από τα πιο επιβλητικά μνημεία της Παλαιάς Κωνσταντινούπολης την Αγία του Θεού Σοφία. Θα δούμε μόνο τον κυρίως ναό, το δεξί κλίτος και τους νάρθηκες. Τα υπόλοιπα είναι κλειστά επειδή είναι πλέον τζαμί. Συνεχίζουμε με ξενάγηση στον Ιππόδρομο, όπου διαδραματίστηκαν πολλά γεγονότα, όπως η «στάση του νίκα» κ.ά. Θα δούμε τη γερμανική κρήνη τον αιγυπτιακό οβελίσκο, τον Τρίποδα των Δελφών και την στήλη του Κωνσταντίνου Ζ΄ του 10ου αιώνα. Ακολουθεί ξενάγησή με επίσκεψη στο «Βυζαντινό Υδραγωγείο» το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου, επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας. Τέλος θα έχουμε μια κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Για μιάμιση ώρα θα απολαύσουμε το αρχαίο Στενό, που σήμερα ονομάζεται Βόσπορος και θα δούμε τον Πύργο του Γαλατά, την πρώτη και τη δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 
4η ΜΕΡΑ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΙΑ-ΣΧΟΛΗ ΧΑΛΚΗΣ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ-ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ- ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ-ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ

Πρόγευμα. Αναχώρηση για επίσκεψη στα Πριγκηποννήσια. Θα επισκεφθούμε τη νήσο Χάλκη, όπου βρίσκεται η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, που είναι κλειστή από το 1971, το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας. Ακολούθως θα πάμε στη νήσο Πρίγκηπο, το μεγαλύτερο νησί από τα 9 Πριγκηπόννησα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (προαιρετικό) και βόλτα. Επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη. Επίσκεψη στο Ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ (προαιρετικά), το τελευταίο ανάκτορο των Οθωμανών σουλτάνων. Τέλος επίσκεψη στη στο Καπαλί Τσαρσί (την Σκεπαστή Αγορά ). Σήμερα έχει 100 σοκάκια και 4.000 φανταχτερά μικρομάγαζα. Χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε και να κάνετε τα ψώνια σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 
5η ΜΕΡΑ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΦΑΝΑΡΙ-ΒΛΑΧΕΡΝΑ-ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ-ΚΑΒΑΛΑ  

Πρόγευμα. Αναχώρηση για επίσκεψη στο Φανάρι, όπου θα έχουμε εκκλησιασμό στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ένα από τα αρχαιότερα κέντρα της πατροπαράδοτης εκκλησίας μας. Εδώ θα δούμε την Κλειστή Πύλη και το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε . Στη συνέχεια θα έχουμε επίσκεψη στην Παναγία των Βλαχερνών, στο χώρο όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος. Ακολούθως επίσκεψη στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί). Εδώ υπάρχει το θαυμαστό Αγίασμα, οι τάφοι των Πατριαρχών, των ευεργετών του Ελληνικού Έθνους και η στέρνα με τα παραδοσιακά ψάρια. Πήρε την ονομασία της από το balik που σημαίνει ψάρι. Αναχώρηση για Καβάλα, περνώντας από Ραιδεστό, Ύψαλα, Κήπους. Άφιξη στην Καβάλα το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 
6η ΜΕΡΑ : ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑ-ΣΟΥΡΩΤΗ (ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ)-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα. Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Καθοδόν επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας, στις Σέρρες, με τη θαυματουργό αχειροποίητο εικόνα και το θαυμαστό της τέμπλο. Επίσης θα περάσουμε από τη Σουρωτή, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου και τα λείψανα του Αγίου Αρσενίου. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη. Προσκύνημα στον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου (πολιούχος άγιος της πόλης). Στη συνέχεια περιήγηση της πόλης, όπου θα δούμε το Λευκό Πύργο, τη Ροτόντα, την Αψίδα του Γαλέριου (Καμάρα). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 
7η ΜΕΡΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΛΑΡΝΑΚΑ  

Πρόγευμα. Αναχώρηση για το Αεροδρόμιο Μακεδονία για την πτήση της επιστροφής.

 
Τιμή :
Σε Δίκλινο € 920
 
Σε Τρίκλινο € 890
 
Σε Μονόκλινο € 1210
 
Παιδί (2-11 χρονών που μοιράζεται το δωμάτιο με 2 μεγάλους) € 740
 
 
Η τιμή περιλαμβάνει :
->Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Θεσσαλονίκη-Λάρνακα (αποσκευή 23 Kg και χειραποσκευή 8 Kg). -> Φόρους αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων -> 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 * στην Καβάλα (κεντρικό) με πρόγευμα. -> 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4 * στην Θεσσαλονίκη (κεντρικό) με πρόγευμα. -> 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 * στην Κωνσταντινούπολη (κεντρικό) με πρόγευμα. ->Εισιτήριο καραβιού (ιδιωτικό) για την κρουαζιέρα στο Βόσπορο. -> Εισιτήριο καραβιού (ιδιωτικό) για Πριγκηπονήσια. ->Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν. -> Ελληνόφωνο αρχηγό-συνοδό. -> Τοπικό Έλληνα ξεναγό. -> ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ (ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ και COVID 19 -ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΟΙ (ΚΑΤΩ ΤΩΝ 69 ΕΤΩΝ). ΑΝΩ ΤΩΝ 70 ΕΤΩΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΟΝΟ ΑΤΥΧΗΜΑ -> Φ.Π.Α.
 
 
Η τιμή δεν περιλαμβάνει :
->Φιλοδωρήματα -> Ποτά και αχθοφορικά. -> Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό. -> ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ -> ΒΙΖΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (€25-30)
 
 
Γενικοί όροι:
->Η δήλωσή σας πρέπει να συνοδεύεται από το διαβατήριό σας (τα παιδιά χρειάζονται το δικό τους διαβατήριο), που να λήγει 6 μήνες μετά την αναχώρησή μας, και προκαταβολή €400 το αργότερο μέχρι τις 30/04/2024. Τα υπόλοιπα το αργότερο 21 μέρες πριν την αναχώρηση. -> Οι δηλώσεις συμμετοχής να γίνουν άμεσα και όχι αργότερα από 3 μήνες πριν την αναχώρηση. Θα γίνονται δεκτές νοουμένου ότι υπάρχουν θέσεις. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί, αυστηρά, σειρά προτεραιότητας. -> Σε περίπτωση αύξησης των φόρων ή του επίναυλου καυσίμων μετά τις 12/04/2024 θα τα επιβαρύνεται ο ταξιδιώτης.
 
Όροι και προϋποθέσεις (με την κράτηση αποδέχεστε τα πιο κάτω):
->Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση ποσού €50 για λειτουργικά έξοδα. -> Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση του 30% της αξίας του ταξιδιού. -> Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση του 50% της αξίας του ταξιδιού. -> Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού. -> Σε περίπτωση που ήδη εκδόθηκε το εισιτήριό σας και δεν αποδέχεται η αερογραμμή αλλαγή ονόματος ή επιστροφή χρημάτων τότε παρακράτηση του κόστους του εισιτηρίου. -> Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show) παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδίου.
 
-> ΤO NAZOREOS TRAVEL and TOURS ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ACTA ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΕΡΙ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.